top of page
about neurotrainer_edited.jpg

The Brain Trainer

Ce este neurofeedbackul

Relația dintre gânduri și activitatea electrică din creier este fascinantă și complexă.  Când gândim, neuronii din creierul nostru comunică între ei prin impulsuri electrice  care generează o serie de procese electrochimice complexe ce au loc în rețelele neuronale ale creierului. Această activitate electrică poate fi măsurată folosind tehnici precum electroencefalograma (EEG) Aceasta este utilă pentru a observa modele de activitate cerebrală asociate cu diferite procese cognitive, cum ar fi gândirea, percepția sau emoțiile.

Relația dintre gânduri și activitatea electrică din creier este bidirecțională și dinamică. Gândurile noastre nu sunt doar modelate de activitatea electrică a creierului, dar au și puterea de a modela și remodela circuitele neuronale în timp. Această interacțiune complexă dintre minte și creier se află la baza neurofeedback-ului. 

Atunci când activitatea electrică este dezechilibrată apar probleme cum ar fi dereglarea somnului, lipsa concentrării și atenției, instabilitate emoțională, anxietate sau atacuri de panică. Antrenamentul neurofeedback s-a dovedit eficient împotriva simptomelor din cadrul tulburărilor din spectrul autist sau epilepsie, migrene, stres cronic, dependențe, tulburări de comportament și de personalitate, precum și a problemelor specifice înaintării în vârstă.

Împreună cu antrenamentul neurofeedback este de asemenea importantă identificarea surselor de stres, gândurile discfuncționale prezente mai des precum și emoțiile și comportamentele asociate. Combinarea antrenamentului neurofeedback cu procesul de consiliere are potențialul cel mai mare de ameliorare a simptomelor neurofeedback-ul fiind o formă de terapie complementară.

 

  • Neurofeedback-ul este un proces care în primă fază analizează activitatea electrică a creierului prin intermediul senzorilor. Astfel obținem o electroencefalogramă (EEG) în timp real. 

  • A doua parte a acestui proces constă în feedback-ul generat de aparatul NEUROAMP, pe baza EEG-uui, sub formă de imagini, sunet și feedback tactil. În acest fel creierul primește feedback în timp real despre modul său de funcționare. Ca și cum s-ar privi în oglindă.

  • A treia etapă este etapa de autoreglare a creierului pe baza feedback-ului primit. Autoreglarea este un proces fundamental care recalibrează creierul și astfel sistemul nervos central lucrează la un nivel cât mai aproape de optim.   

hand2.png

Cum decurge concret o sedință de neurofeedback

  • În cadrul ședinței, terapeutul poziționează senzorii pe scalp conform protocoalelor stabilite. 

  • Senzorii transmit activitatea electrică înregistrată care mai apoi este analizată și filtrată pe frecvențe de aparatul NEUROAMP. 

  • Mai departe este transmis feedback-ul vizual, auditiv și tactil. Scopul acestui proces este încurajarea anumitor frecvențe și diminuarea altora.

CONTACT

stripe .jpg

0770 146 236

Mesajul tău a fost trimis

© 2024 The Neuro Trainer - Cabinet Psihologic

bottom of page